ابن بابویه

آشنایی ومطالعه زندگی نامه بزرگانی مثل شیخ صدوق میتونه درس های خوبی به ما بده و چراغ راهی باشه برای زندگی ما .

1
0

آرتین رسانه رسمی نوهنران ایران؛ ساناز احسانی_

تقویم رو که ورق می زنیم با مناسبت های مختلفی روبه رو میشیم. مناسبت هایی که هر کدوم از اونها میتونه یه فرصت خیلی خوب باشه برای آشنایی با برخی از چهره های بزرگ و یا فکرکردن به موضوعات و مسائلی که شاید اگه توی تقویم ثبت نشده بودن هیچ وقت کنجکاو نمیشدیم که بریم سراغشون و کشفشون کنیم .

پانزدهم اردیبهشت ماه در تقویم ملی کشورمون  به نام روزِ بزرگداشت یکی از بزرگترین دانشمندان جهان اسلام یعنی شیخ صدوق  ثبت شده .

نامِ کاملِ این دانشمند محمدبن علي بن حسين بن بابويه قمي بوده و به شیخ صدوق معروف شدن . شیخ صدوق همونطور که از اسم کاملشون مشخصه در شهر قم به دنیا اومدن . درمورد زمانِ دقیق تولد این دانشمند ، اطلاعات دقیقی در دست نیست اما گفته می شه شیخ صدوق در یکی از سال های 306 ،307 و یا308 هجری قمری متولد شدن.

دوران کودکی ونوجوونی این عالِم بزرگ مسلمان با درس ها و بحث های علوم ومعارف و اخلاق اسلامی در محضرپدرشون یعنی علی بن بابویه سپری می شه .

شاگردی کردن در مکتب پدری عالم و بزرگ ومحبوب باعث شد شیخ صدوق مطالب دینی ومعارفی رو به خوبی یاد بگیره و در سن بیست سالگی، حافظ هزاران روایت و حدیث باشه.

بر اساس اسناد و روایات، شیخ صدوق وقتی بیست و دو یا بیست و سه ساله بوده پدرش رو از دست میده و بعد  از مرگِ پدر مسئولیت مهم و بزرگ گسترش احادیث پیامبر اکرم (ص) وهدایت مردم برعهده شیخ صدوق قرار میگیره و دوران جدیدی در زندگیش آغاز می شه.

آوازه دانش و آگاهی شیخ صدوق به سرعت در شهرهای ایران وعراق میپیچه و باعث

می شه افراد زیادی علاقه مند به دیدار با شیخ باشن و از دانش و فضیلتش بهره ببرن.

با اینکه شیخ صدوق کم سن و سال و جوان بود اما آگاهی و علمش به قدری بود که خیلی ها آرزو داشتن پایِ درس و بحثش بشینن و شاگردی کنن .

شناخت احادیث ، روایات  و حفظ و جمع آوری اونها یکی از مهمترین کارهایی بود که شیخ صدوق در دوران حیاتش انجام داد و گفته میشه حدود سیصد جلد کتاب از احادیث پیامبر و ائمه معصومین(ع) رو جمع آوری کرده و این آثار ارزشمند از زمان های گذشته تا به همین امروز مورد توجه عالمان و دانشمندان اسلامی بوده و هست .

از این شیخِ بزرگوار آثار زیادی در حوزه فقه،حدیث و روایت به یادگار مونده .

قبول دارم که مطالعه این کتاب ها به دلیل تخصصی بودنشون ممکنه برای ما نوجوونا سخت باشه اما همین که این دانشمند بزرگ رو بشناسیم و بدونیم کی بوده و چه کارهایی انجام داده برامون خیلی خیلی مفیده.

آشنایی و مطالعه زندگی نامه بزرگانی مثل شیخ صدوق میتونه درس های خوبی به ما بده و چراغ راهی باشه برای زندگی ما .

راستی اگه برای زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی راهی شهر ری شدین ،زیارت آرامگاه شیخ صدوق (ابن بابویه) که در نزدیکی مرقد حضرت عبدالعظیم قرار داره رو فراموش نکنین.   

پست های مرتبط

0 0 رای ها
با انتخاب ستاره نظرت در مورد روایت را مشخص کن
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ارسال روایت

روایت خود را با ما به اشتراک بگذارید

تازه ترین روایت

1715493934376
برکت
IMG_۲۰۲۴۰۵۱۲_۰۹۳۵۰۳
رزق معنوی
زبان فارسی
"عاقا یا آقا"
روز دختر
نیمه دوم دنیای دخترونه
صلیب سرخ
مسیح های کوچک قرمز
شیخ صدوق
ابن بابویه
شهید مطهری
یاد استاد
شهید آوینی و نادر طالب زاده
یار نادر انقلاب
حرم  عبدالعظیم حسنی(ع)
غربت حسن ها
سعدای9
استادِ شیرین سخن
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x